Over Yaco Studio

Europees product.

Met een realistische blik en een goede kop koffie in de hand bewegen wij ons door deze wereld waar niks stilstaat.
Yaco Studio gaat op in de dagelijkse beweging van de stad en houdt altijd zijn ogen open voor nieuwe ontdekkingen. De inspiratie voor onze producten komt voort uit een behoefte om jouw, en vooruit.. ook ons eigen leven, gemakkelijker te maken.

In deze bewogen wereld wordt duurzaamheid een steeds groter gemeenschappelijk goed. Gelukkig maar. Ook de Yaco producten zijn vervadigt in samenwerking met geselecteerde Europeese fabrikanten, waarbij duurzaamheid van ontwerp tot verpakking centraal staat. De sjaals worden in Portugal geproduceerd en het kledingrek is een origineel Nederlands product. 

 

Hoe het begon..? 

Dat is een leuk verhaal.
Yaco Studio is in de zomer van 2014 opgezet door Joeri Borst en Josine Castelein, waar zij tijdens een reis in Thailand het idee bedachten om tassen te ontwikkelen om het gebruik van plastic in de supermarkten te verminderen. Na een korte brainstorm tijdens een strandfeest, een simpele schets in een notitieboekje van het hotel en het bedenken van de bedrijfsnaam tijdens een duik in het zwembad ontstond Yaco Studio.
Al snel volgden de eerste samples van de THIS IS NOT A PLASTIC BAG en nadat de gratis plastic tassen werden verboden in December van datzelfde jaar, werden de tassen van Yaco Studio al snel een succes. 

Inmiddels zijn Joeri & Josine heel wat ervaring rijker en delen zij naast Yaco Studio hun e-fulfilmentbedrijf De PakkettenFabriek, en ook niet te vergeten; een mooie trouwring.

De collectie van Yaco bestaat uit kledingrekken, wiens kracht zit in mobiliteit en minimalisme en duurzame wollen sjaals, waar je op kunt rekenen bij het gure Nederlandse weer.